Марки

Независимо дали това са трудногорими пяни, температурно-регулиращи комфорта пяни или пяни за уникални акустични решения.

 
emc

Ергономичност с комфорт

Нашата продуктова линия emc® съчетава по оптимален начин ергономичността и комфорта. Като наука, ергономията се стреми да подобри условията на околната среда на хората по такъв начин, че да се поддържа здравето, благосъстоянието и работата. За зоната за сън, това означава непрекъснато развитие на ергономично проектирани материали, които гарантират оптимален комфорт.

emc
emc
emc

Уникална регулация на влагата

cellpur® достига нови висоти, когато става въпрос за хигиена и комфорт. За първи път прахът Tencel® със своите сензационни климатични свойства е успешно интегриран в пяна. Това увеличава потенциала за поглъщане на влагата на пяната.

emc

Eurofoam Protect
(пожарно-функционални пени)

deflammo ff е връхната точка на нашата продуктова линия Eurofoam protect. Тези специални видове пяна отговарят на най-строгите европейски и международни стандарти за безопасност по отношение на тяхното поведение при пожар и дим. Поради тези си качества те често се използват в обществени зони. Навсякъде, където се изискват безопасност и комфорт.

emc
emc

Eurofoam classic
(класически пяни)

Eurofoam classic представлява нашата стандартна гама от пяни. Независимо дали е нормално, меко или твърдо, разнообразието от видове в Eurofoam classic (класификация N и NF) особено се откроява поради добрата му въздухопропускливост и особенно равномерната структура на клетките с малки пори.

Eurofoam classic имат плътност от 16 до 110 кг / м3 и твърдост при натиск от 1,0 до 31,0 kPa. Eurofoam classic са сертифицирани в съответствие с стандарта Öko-Tex 100. Трудногоримите класически пяни са сертифицирани по BS5852 Crib 5, някои и по стандарта EUFAC за пожар.

Тези пяни се използват в областите на мека мебел, матраци, зони за хранене, къмпинг, спорт и обувки, както и за различни специални технически приложения. Търсите идеалната комбинация от плътност и твърдост за определена област на приложение? Тук сме, за да ви посъветваме!

Eurofoam comfort
(високо еластични пени)

Постоянно актуализирайки и подобрявайки нашите рецепти, успяхме да разработим най-трайно еластичните материали. Тези пяни са групирани под името Eurofoam comfort (класификация R и RF).

3D клетъчната структура е сравнима с пчелна пита и гарантира перфектна еластичност на точките и максимална пропускливост на въздуха. Сред тези степени ще намерите пяни с плътност от 22 до 60 кг / м3 и твърдост при сгъстяване между 1,5 и 8,0 kPa.

Тези високо усъвършенствани продукти са сертифицирани в съответствие с стандарта Öko-Tex 100. Трудногоримите комфортни пяни са сертифицирани по BS 5852 Crib 5, някои и по стандарта EUFAC за пожар.  Te показват значително подобрено поведение на пожар в сравнение с други материали за тапицерия. Качествените производители ценят изключителните характеристики на възглавницата на Eurofoam comfort и дълъг живот!

emc
emc

Eurofoam composite
(репрен)

Терминът композитна пяна означава въстановена или рециклирана пяна. Всъщност 80% от рециклираната гъвкава пяна PUR се смесва с 20% суровина в течна форма и се пресова в къси плочи от композитен материал. Тази технология позволява да се произвеждат пени с изключително висока плътност.

Репрените се използват предимно в автомобилната и акустичната индустрия. Те също са евтина алтернатива на тапицерията, когато се комбинират с удобни материали. Eurofoam Composite се предлага в следните плътности: 60, 90, 100, 120, 140, 160 и 200 кг / м3.

Трябва да се отбележи, че разликите в твърдостта на отблъскващите пени са по-значителни, отколкото при конвенционално произвеждания PUR пени.

Eurofoam technics
(технически пяни и рола)

Технологията Eurofoam technics включва селекция от полиестерни и полиестерни пени за специални технически приложения.

Области на приложение са: филтрация, корсети, раменни подложки, влажни зони, валяци за боядисване, запечатване с въздух или вода, тапицерия и опаковане на електронни устройства и платки. Освен това ние доставяме пяни за различни гъби, напр. подложки за полиране и почистване.

Различната гама от пени, предлагани от Eurofoam technics, гарантира гъвкавост и специфични свойства за клиента. Ще се радваме да ви посъветваме при избора на идеалната пяна за вашата конкретна употреба.

emc
emc

Hypersoft
(флокирани пяни)

Флокирана пяна с кадифено-мека повърхност. Иновацията беше лансирана в отговор на заявки на известни производители на ски очила. Те поискаха усешането на материала да е кадифено мек, плътна повърхност и материал, който да е както приятелски настроен към кожата, така и разбира се, гримо устойчив.

Това развитие може да се възползва от най-разнообразната гама от продукти: продукти, които все още съдържат плат или филц - напр. сложни презентации на продукти, вътрешни облицовки, покрития или най-добрите опаковки.

Hypersoft - богати цветове, сложно релефно уникално покритие от PU флок може да се прилага върху пени с различна дебелина, въпреки че работи и без пяна като подложка в комбинация с текстилни повърхности. Възможни са оцветявания в рамките на RAL гамата, включително релефно лого на компанията.

Eurofoam viscoline
(мемори пяни)

Eurofoam viscoline е гама ни от еластични полиуретанови пени с отворени пори, която напълно разкрива свойствата си при температурна промяна, когато влиза в контакт с телесната топлина. Предлагаме широка гама с обемно тегло от 30 до 80 кг/м3, включително и трудногорима вискоеластична пяна (класификация V, VE или VF).

Тя се илзива перфектно по формата на тялото ви, и в същото време работи за облекчаване на всички вградени налягания. Това засилва кръвообращението докато Вие спите. Фазата на регенерация започва по-рано и продължава приблизително 50% по-дълго, тъй като "естественото" мятане и въртане по време на сън е сведено до минимум.

Свойствата за намаляване на налягането също успешно се използват в медицината за предотвратяване на декубитус

emc