История

Повече от 60 години ние произвеждаме и преобразуваме пяна в нашето предприятие в Кремсмюнстер.

 

Развитие на компанията

През 1868 г. Карл Алберт Грейнер създава хранителен магазин в Нюртинген, Германия. Десет години по-късно предприятието се превръща във фабрика за корк, последвано от дъщерно дружество в Кремсмюнстер, Горна Австрия през 1899 г. В началото на 50-те години първите блокове се разпенват. Десет години по-късно, системите за пенообразуване се инсталират непрекъснато, като полагат основите за масово производство, постоянно качество и различна степен на твърдост.

През следващите няколко години бяха изградени още няколко фабрики в Австрия и Европа. Компанията майка Greiner Holding AG, основана през 1986 г., формира организационната рамка за този етап на по-нататъшно развитие. Падането на желязната завеса и създаването на Европейската икономическа общност наложиха ръководството на компанията да започне да мисли извън стереотипа.

С цел на дезиртификация на риска от разрастване в Източна Европа и да засили позициите на своята компания на пазара, Greiner реши да направи всички бъдещи инвестиции в сектора на гъвкавата пяна с белгийската компания Recticel SA. Поради тази причина през май 1993 г. Eurofoam GmbH е основана като 50:50 съвместно предприятие. След четири години успешна съвместна дейност в Източна Европа, двамата партньори включиха в бизнеса си и своите фабрики за пяна в Германия и Австрия.

През юни 2020 г. Greiner пое 50%-ния дял от Recticel, а Eurofoam вече е 100% собственост на Greiner AG.

 

Eurofoam Kremsmünster