Нововъведения

Нашите силни страни са задълбочените познания, богатия ни опит и възможността да експериментираме на пянообразуващата линия.

 

Основни знания

Пяните са пример за термореактивни пластмаси, което означава, че те не могат да бъдат деформирани допълнително след втвърдяване, нито чрез нагряване, нито по друг начин. При създаването на рецептата за пяната е жизненоважно да разберете как точно ще реагират суровините помежду си в последващия производствен процес.

Пяните, които произвеждаме в нашите фабрики, са направени от приблизително две трети Polyol и една трета TDI или MDI. Около 10 допълнителни съставки, като оцветители или добавки за трудногоримост, се добавят към тези основни суровини за всеки вид пяна. Като цяло създаваме повече от 250 пяни с различни свойства..

Съставките определят бъдещите свойства на пяната, като нейната якост на натиск, плътност и устойчивост на разкъсване. Необходими са богат и дългогодишен опит, за да се извърши непрекъснат процес на пянообразуване, който води до хомогенен блок от пяна с равномерно балансирани свойства във всяка точка от цялата му структура. Ние отговаряме на тези критерии!

От експериментирането до масово производство

Нашите рецепти са базирани на нашето богатство от основни знания и опит, натрупан за повече от 60 години производство на пяна. Използвайки дизайн на експерименти (DOE) техники, нашите лабораторни специалисти създават формули за нови и подобрени пяни. След механични и аналитични тестове, лабораторните експерименти се превръщат в прототипи, преди да започнат серийно производство - всичко това се провежда в нашата компания.

Иновация

Системата за управление на иновациите беше въведена в заводите на Eurofoam през 2008 г. В момента иновативният процес включва събиране, структуриране и подбор на идеи от вътрешни и външни източници. Работата се осъществява в интердисциплинарни екипи на проекти, подкрепени и координирани от подходящи ръководители на проекти..

Процесът на планиране на разработването на нови продукти се подкрепя от стратегически съюзи с изследователски институции, партньори за развитие и бизнес партньори, както и чрез тясно сътрудничество с нашите клиенти.

tree

Приоритети за развитие

Използване на алтернативни суровини
Работим интензивно, за да определим кои суровини можем да заменим с алтернативни суровини. Например, ние вече значително увеличихме дела на естествените маслени полиоли в нашата високоеластична пяна, която се използва в произвоството на матраци. Нашата линия emc®verde съдържа до 20% рициново масло.

Устойчиво рециклиране
Пяните трябва да се рециклират отделно. Остатъкът от нашите производствени операции се преработва в композитни материали. Но ние обмисляме и други варианти за рециклиране, включително и такива, които се превръщат директно в първоначалната суровина.

Увеличена трайност
Нашата марка emc® отговаря за комбинирането на ергономичността и комфорта. Тя включва премиум комфортни пяни, които се използват специално за матраци. Един от акцентите в продуктовата категория е emc®xd. Тази пяна е много гъвкава, предлага висока степен на устойчивост, а освен това е изключително издръжлива. Това означава, че може да се използва по-дълго, което спестява ресурси.